Μόλις χώρισες: Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου

Παρασκευή, Φεβρουάριος 23, 2018 - 09:30

Μόλις χώρισες. Δεν έχει σημασία αν η απόφαση ήταν δική σου ή δική του, μιας και στον χωρισμό δεν καταλήγει κανείς ξαφνικά. Αρκεί που φτάσατε στο σημείο να πείτε «τέλος».

Η ψυχολογία σου δεν είναι στα καλύτερά της, είσαι συνεχώς στα τηλέφωνα με τις φίλες σου αναλύοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια του συμβάντος, ρίχνοντας ευθύνες στον «άτιμο που σε πλήγωσε». Όλα αυτά είναι γνωστά, πλήρως κατανοητά και ό,τι πιο φυσικό μετά από έναν χωρισμό. 

Πάμε και στα θετικά: Ο χρόνος πλέον είναι όλος δικός σου. Βγαίνεις με φίλους, γυρίζεις ό,τι ώρα θέλεις, κανονίζεις εκδρομές χωρίς να σκέφτεσαι τι αφήνεις πίσω. Μέχρι εδώ καλά. 

Πού βρίσκεται, όμως, ο μεγάλος κίνδυνος; Μην πάει το μυαλό σου ούτε στα social media του –τα οποία επισκέπτεσαι όλη την ώρα- ούτε στο γεγονός πως μπορεί να κρατάς μια άλφα επικοινωνία μαζί του. Το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου δεν είναι ούτε η «κατασκοπεία» ούτε η επικοινωνία με τον άνθρωπο από τον οποίο μόλις χώρισες.

Σύμφωνα με την Elle Huerta, CEO and ιδρυτή της εφαρμογής χωρισμού «Mend», ό,τι χειρότερο για την ψυχολογία σου είναι η αρνητική κριτική που επιμένεις να ασκείς στον εαυτό σου μιλώντας δυνατά για να… σε ακούς. 

«Υπάρχουν πολλά που κάνουμε όταν χωρίζουμε. Όλοι έχουμε κάνει τα πάντα. Μπορεί να πιούμε πολύ ή να βγούμε να διασκεδάσουμε αποφεύγοντας να αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματά μας. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις, όμως, είναι η αρνητική συζήτηση με τον εαυτό σου. Ένας χωρισμός δεν σημαίνει πως δεν αξίζεις αγάπη ή ότι έχεις κάποιο πρόβλημα. Είναι πολύ άσχημο να το πιστεύεις αυτό για τον εαυτό σου και δεν είναι καθόλου αλήθεια. Μπορεί οι εξωτερικές καταστάσεις να μας κάνουν κακό, αλλά οι εσωτερικές μπορεί να είναι ακόμα περισσότερο καταστροφικές», αναλύει η ίδια ξεκαθαρίζοντας πως εμείς οι ίδιες είμαστε εκείνες που χρωστάμε στον εαυτό μας να τον αγαπάμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. 

Η στάση που κρατά η ίδια είναι απολύτως λογική, κυρίως αν σκεφτούμε το πόσο πολύ μας επηρεάζουν οι συζητήσεις που κάνουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Πόσο διαφορετικά θα αισθανθείς αν πεις «Δεν πειράζει, θα το περάσουμε κι αυτό. Έχουμε αντέξει και χειρότερα κοριτσάρα μου!» από το αξιολύπητο «Καλά να πάθεις. Δεν είσαι όμορφη, πάχυνες και αποτυγχάνεις συνεχώς»; 

Μην ξεχνάς! Αγάπησε πρώτη τον εαυτό σου για να σε αγαπήσουν και οι άλλοι…

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife