Ο εγωισμός έχει την εξήγησή του: Τα αρσενικά… δεν φταίνε που δεν παραδέχονται τα λάθη τους

Πέμπτη, Φεβρουάριος 8, 2018 - 09:30

Έχεις δει ποτέ κανέναν άνδρα να παραδέχεται πως έκανε λάθος και να είναι πρόθυμος να ζητήσει συγγνώμη για να λήξει η ένταση πριν τον μεγάλο καβγά; Προσοχή στη λέξη «πριν». Μάλλον όχι. 

«Είναι στη φύση τους», ακούμε πολλές γυναίκες να λένε πάνω στον εκνευρισμό τους και να που τελικά δεν πέφτουν έξω, μιας και οι επιστήμονες κατέληξαν να συμφωνούν μαζί τους.

Η επιστήμη, βλέπεις, έδωσε τη δική της απάντηση για τη φύση του ανδρικού εγωισμού και για την αιτία που τα αρσενικά δυσκολεύονται όχι μόνο να παραδεχτούν τα λάθη τους αλλά πολλές φορές ακόμα και να τα αναγνωρίσουν. Κατά κάποιον τρόπο δε, τους δίνει… άφεση αμαρτιών, υποστηρίζοντας πως δε φταίνε οι ίδιοι γι’ αυτήν τους την τάση, μα οι ορμόνες τους. Συγκεκριμένα, η τεστοστερόνη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Αμερικανικού Western University οι οποίοι μελέτησαν τις συμπεριφορές 243 ανδρών, λόγω των υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης τα αρσενικά εμμένουν συνεχώς στην άποψή τους, θεωρώντας πως αυτή είναι η σωστή και πως έχουν δίκιο ανεξαρτήτως των δικών σου επιχειρημάτων. 

Τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης τα οποία παρατηρούνται σε ορισμένους, οδηγούν στη γρήγορη λήψη αποφάσεων, με τους άνδρες αυτούς να είναι πιο επιρρεπείς στα λάθη. Πώς εξηγείται, όμως, αυτό; 

«Η ορμόνη αυτή έχει την τάση να αναστέλλει τη διαδικασία του διανοητικού ελέγχου και να αυξάνει την ενστικτώδη αίσθηση του ότι έχουμε δίκιο», υποστηρίζει ο καθηγητής Colin Camerer, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως η τεστοστερόνη αυξάνει κατά πολύ την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων, με αποτέλεσμα οι άνδρες να αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και να δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα λάθη τους. Πόσω μάλλον να τα παραδεχτούν κιόλας.

Συνεπώς κορίτσια, τους είχαμε αδικήσει!

Δεν φταίνε αυτοί, για όλα φταίει η τεστοστερόνη τους…

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife