Σε αυτό το προφίλ στο Facebook δεν πρέπει να μπεις αν θέλεις την ψυχική σου υγεία

Παρασκευή, Φεβρουάριος 9, 2018 - 10:00

Το Facebook συνδέεται άμεσα με την ψυχολογική μας κατάσταση, πράγμα που έχει αποδειχτεί και επιστημονικά. Οι περισσότεροι χρήστες το γνωρίζουν κι αν δεν το γνωρίζουν σίγουρα το υποψιάζονται. 

Κι αυτό διότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν παρατηρήσει τις ψυχικές μεταπτώσεις τους ανάλογα με τα ερεθίσματα που τους προκαλεί καθετί που βλέπουν στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Πόσo μάλλον όταν έχουν την αίσθηση ότι αυτό το κάτι… τους αφορά.

Σύμφωνα με έρευνα που έλαβε χώρα με την υπογραφή επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, πολλοί από εμάς έχουμε αποκτήσει μια τρομερά κακή συνήθεια όσον αφορά στο Facebook, η οποία βλάπτει άμεσα την ψυχολογία μας. Αυτή δεν είναι άλλη από το επίμονο stalking.

Το να μπαίνουμε συχνά στα προφίλ ανθρώπων με τους οποίους δεν επικοινωνούμε πλέον ή δεν συνδεόμαστε άμεσα (όπως λόγου χάρη ο πρώην σύντροφός μας και η νέα του κοπέλα ή μια γυναίκα που θαυμάζουμε πολύ και τείνουμε να χαζεύουμε τις φωτογραφίες που ανεβάζει), μόνο κακό μπορεί να μας κάνει.

Δυστυχώς, οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ακόμα και οι πιο «αθώοι» stalkers κάποια στιγμή θα αισθανθούν φθόνο ως προς τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων που κατασκοπεύουν, συναίσθημα που είναι δυνατόν να οδηγήσει σε ψυχολογική κατάπτωση ή ακόμα και σε κατάθλιψη.

Πολλές φορές, παρότι κάθε τι που ο καθένας μας παρουσιάζει στα social media φαντάζει πράγματι αξιοζήλευτο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Οι πιο ευάλωτοι συναισθηματικά χρήστες, όμως, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την υπερβολή του όλου πράγματος και υποσυνείδητα μπαίνουν σε μια διαδικασία σύγκρισης που τους στοιχίζει πολύ σε συναισθηματικό επίπεδο.

Τώρα ξέρεις σε ποιο προφίλ δεν πρέπει να ξαναμπείς για χάρη της συναισθηματικής σου υγείας, σωστά; 

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife