Θέλεις να νιώσεις ελκυστική; Αυτό το χρώμα πρέπει να φορέσεις!

Παρασκευή, Ιανουάριος 5, 2018 - 09:45

Δεν είναι πλέον μη εξακριβωμένο πως τα χρώματα επηρεάζουν πολύ την ψυχολογία μας αλλά και την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάποια χρώματα μας ηρεμούν, κάποια μας χαρίζουν ένα αίσθημα νοσταλγίας, ενώ κάποια άλλα μας γεμίζουν ενέργεια και βοηθούν την ψυχολογία μας να ανέβει ακόμα κι αν δεν διανύουμε την καλύτερή μας περίοδο.

Πέρα, όμως, από την καλή διάθεση και τη ζωντάνια, ένα πολύ συγκεκριμένο χρώμα έχει την τάση να μας κάνει να νιώθουμε ποιο εντυπωσιακές, πιο ελκυστικές και ιδιαιτέρως… σαγηνευτικές όταν το φοράμε. Και ναι! Το χρώμα αυτό δεν είναι άλλο από αυτό που σου ήρθε πρώτο στο μυαλό: Το κόκκινο.

Σύμφωνα με γερμανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «European Journal of Social Psychology» δείγμα 180 ατόμων απέδειξε πως το να φορά κανείς κόκκινο χρώμα του δίνει άλλη δυναμική και τον βοηθά να βλέπει τον εαυτό του πιο γοητευτικό και αρεστό στους άλλους σε σχέση με όταν τα ρούχα του έχουν κάποιο από τα υπόλοιπα χρώματα. 

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο πείραμα αυτό κλήθηκαν να σταθούν μπροστά σε έναν καθρέφτη, να φωτογραφήσουν τον εαυτό τους με ένα κινητό τηλέφωνο και να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε στην εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Όπως αποδείχθηκε, όσοι φορούσαν  ρούχα κόκκινου χρώματος, αξιολόγησαν τον εαυτό τους υψηλότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Οι επιστήμονες απέδωσαν το γεγονός στο ότι φορώντας κόκκινα, έχουμε την τάση να πιστεύουμε πως βρισκόμαστε στο επίκεντρο της προσοχής και συνεπώς αισθανόμαστε πολύ πιο γοητευτικοί, αφού τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω μας.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το κόκκινο είναι το χρώμα της εξουσίας, της δύναμης και του πάθους.
Μήπως να βγούμε για ψώνια; 

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife