Αιφνίδια και άκρως ανησυχητική ανακοίνωση: «Μην κρατάτε τα κινητά τηλέφωνα κοντά σας»!

Τετάρτη, Δεκέμβριος 20, 2017 - 09:30

Το ότι η ραδιενέργεια που εκπέμπουν τα κινητά είναι κάτι για το οποίο αξίζει να ανησυχούμε, οι επιστήμονες προσπαθούν χρόνια να μας κάνουν να το κατανοήσουμε. Μια νέα, ξαφνική ανακοίνωση της κυβερνητικές οργάνωσης «California Department of Public Health», όμως, ήρθε να μας ανησυχήσει ακόμα περισσότερο. 

Πρόκειται για μια ανακοίνωση που έλαβε χώρα ξαφνικά και στηριζόμενη σε παλαιότερα (!) ευρήματα που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Φαίνεται, λοιπόν, πως η διαρροή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τα κινητά μας τηλέφωνα είναι πολύ πιο ανησυχητική από ό,τι πίστευαν μέχρι και οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με το CDPH, κρίνεται απαραίτητη η μείωση της χρήσης των κινητών μας τηλέφωνων, ενώ σημειώνεται πως ακόμα και όταν είμαστε υποχρεωμένοι να τα χρησιμοποιήσουμε δεν θα πρέπει να τα κρατάμε για πολλή ώρα στο αυτί μας (καλύτερα να προτιμούμε την ανοιχτή ακρόαση ή τα hands free). Επιπλέον, οι ειδικοί συστήνουν να τα τοποθετούμε αρκετά μακριά μας όταν βρισκόμαστε σε δικό μας χώρο, την ίδια ώρα που τονίζουν να αποφεύγουμε την τοποθέτησή τους επάνω μας, δηλαδή στις τσέπες μας. 

«Παρότι η επιστήμη εξακολουθεί να εξελίσσεται, υπάρχουν ανησυχίες μεταξύ ορισμένων επαγγελματιών της δημόσιας υγείας και των πολιτών σχετικά με τη μακροπρόθεσμη και υψηλής χρήσης έκθεσή τους στην ενέργεια που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα», παραδέχτηκε η διευθύντρια της CDPH, Karen Smith, με αφορμή ένα έγγραφο του 2009, το οποίο κατέληξε να δημοσιευτεί ύστερα από εντολή του Ανώτερου Δικαστηρίου του Σακραμέντο.   

Όλα ξεκίνησαν έναν χρόνο πριν, όταν ο Dr. Joel Moskowitz, του Πανεπιστημίου του Berkeley, ακολούθησε τη νομική οδό προκειμένου να αναγκάσει τους αρμόδιους να δημοσιοποιήσουν τα ευρήματα σχετικής έρευνας, έχοντας ξεκινήσει και ο ίδιος να αναλύει αν και κατά πόσο η χρήση των κινητών αυξάνει τον κίνδυνο όγκων.

Τελικά, κατάφερε να πετύχει τη δημοσίευση του εγγράφου με τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τη χρήση τους, με τον ίδιο να δηλώνει λίγο αργότερα:

«Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων συνιστούν να τα τοποθετείτε σε μία ελάχιστη απόσταση από το σώμα σας. Θα πρέπει, λοιπόν, να μάθετε ποια είναι αυτή η απόσταση, γιατί στην περίπτωση που έχετε τη συσκευή κοντά σας, θα υπερβείτε τα όρια ασφαλείας που παρέχει η FCC».

Πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό από τον ιστότοπο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, δεν υπάρχει εθνικό ή διεθνές πρότυπο σχετικά με τα όρια ασφάλειας. Αυτό που τονίζεται, είναι το ότι πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν πως όταν βρισκόμαστε σε ταχέως κινούμενο αυτοκίνητο, λεωφορείο ή τρένο, το κινητό μας εκπέμπει ακόμα περισσότερη ακτινοβολία προκειμένου να διατηρήσει τη σύνδεση.  

«Η έρευνα δείχνει ότι η ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία», κατέληξε ο Dr. Moskowitz, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συνδεθεί επιστημονικά η χρήση των κινητών τηλεφώνων με την εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου.

Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτό δε σημαίνει πως η χρήση τους δε πλήττει σοβαρά τα εγκεφαλικά μας κύτταρα…

Μήπως ήρθε η ώρα να απεξαρτηθείς από το αγαπημένο σου smartphone;  

 

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife