Είσαι σίγουρη ότι ξυπνάς στη σωστή πλευρά; Να ο σωστός τρόπος για υγιή καρδιά και καλό μεταβολισμό

Κυριακή, Ιανουάριος 28, 2018 - 09:15

Ο ύπνος είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο για την καθεμία από εμάς που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να αποφανθεί για το τι είναι σωστό και τι όχι όσον αφορά στις στάσεις που υιοθετούμε ενώ κοιμόμαστε. 

Να, όμως, που οι επιστήμονες έχουν –ύστερα από πληθώρα ερευνών- καταλήξει στο συμπέρασμα πως η διαφορά του να κοιμάται και να ξυπνάει κανείς στη δεξιά ή την αριστερή του πλευρά, είναι τεράστια και σαφώς, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού του.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί; 

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνών, το να κοιμάται κανείς στην αριστερή του πλευρά κάνει περισσότερο καλό στην υγεία. Τον λόγο είναι εύκολο να τον καταλάβει κανείς αν σκεφτεί  το πού ακριβώς βρίσκεται η καρδιά μας. Στην αριστερή μας πλευρά!

Έτσι, το να κοιμόμαστε έχοντας γύρει προς τα αριστερά, βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς μας, στη διαδικασία της πέψης αλλά και στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού μας.

Προσοχή όμως! Ύστερα από έναν καλό ύπνο στην αριστερή μας πλευρά, επιβάλλεται να ξυπνήσουμε στη δεξιά. Ή τουλάχιστον να γύρουμε σε αυτή τη στάση λίγα λεπτά πριν σηκωθούμε από το κρεβάτι μας. 

Κάτι που εξηγείται επιστημονικά βάσει των μαγνητικών πεδίων που υπάρχουν στο σώμα μας: Το ένα με κατεύθυνση από το κεφάλι προς τα πόδια και το άλλο με κατεύθυνση από τα πόδια προς το κεφάλι μας. 

Το δεύτερο μαγνητικό πεδίο είναι εκείνο που καθορίζει τη δύναμη του σώματός μας και εκείνο που «δυναμώνει» -λόγω της ενίσχυσης της ροής της ενέργειας- όταν ξυπνάμε έχοντας ρίξει το βάρος μας στη δεξιά μας πλευρά. 

Θυμήσου λοιπόν. Προτίμησε την αριστερή πλευρά για να βολευτείς και να κοιμηθείς, μετά το πρώτο πρωινό τέντωμα, όμως, -αν δεν έχεις αλλάξει πλευρά κατά τη διάρκεια του ύπνου- γύρε στα δεξιά. 

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife