Επιστημονική «δικαίωση» Οι γυναίκες δεν είναι το αδύναμο φύλο

Δευτέρα, Μάρτιος 12, 2018 - 08:15

Στερεότυπα περασμένων δεκαετιών που ανέκαθεν παρουσίαζαν τη γυναίκα ως το «ασθενές» φύλο, έρχονται να… βρουν τον δάσκαλό τους, καθώς όπως αποδεικνύεται –και επιστημονικά πλέον- η γυναίκα παρουσιάζει σαφώς ισχυρότερες δυνάμεις από τα αρσενικά. 

Έρευνα του Πανεπισημίου Duke της Βόρειας Καρολίνα, την οποία παρουσίασε και ο Guardian, κατάφερε να αποδείξει πως οι γυναίκες τα έχουν καταφέρει καλύτερα από τους άνδρες σε περιόδους πείνας, επιδημιών και γενικότερων δυσκολιών ανά τους αιώνες. 

Έχοντας μελετήσει διάφορες ιστορικές περιόδους και αναλύσει τα αποτελέσματα που έφτασαν στα χέρια τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα θηλυκά έχουν επιβιώσει σε μεγαλύτερο ποσοστό από τα αρσενικά σε περιόδους κακουχιών, τουλάχιστον μέσα στα τελευταία 250 χρόνια!

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον λοιμό του 1933 στην Ουκρανία: Τα κορίτσια που γεννήθηκαν τη χρονιά εκείνη, έζησαν κατά μέσο όρο έως τα 10.85 έτη ενώ τα αγόρια έως τα 7.3 έτη ζωής.

«Είναι εκπληκτικό ότι το πλεονέκτημα των γυναικών είναι παρόν και έντονο σε όλους τους πληθυσμούς που εξετάσαμε. Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της διαφοράς των δύο φύλων στο προσδόκιμο ζωής καθορίστηκε από τις μεγάλες αποκλίσεις στην επιβίωση των βρεφών και των μικρών παιδιών. Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα», σχολίασε σχετικά με τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα, η επικεφαλής επιστήμονας Dr. Virginia Zarulli.

Πού οφείλεται, όμως, αυτή η διαφορά; 

Σύμφωνα με την ίδια, το διπλό Χ χρωμόσωμα σε συνδυασμό με τα οιστρογόνα -τα οποία προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία και αποτρέπουν την εμφάνισης μιας σειράς ασθενειών- είναι αυτό που δίνει το πλεονέκτημα στις γυναίκες. Πρόκειται για δύο πολύ δυνατά «όπλα» των γυναικών που τις βοηθούν να αντέξουν την ταλαιπωρία και τις κακουχίες, την ώρα που ο ανδρικός οργανισμός εξασθενεί.

«Η τεστοστερόνη -η πιο σημαντική ανδρική ορμόνη- αυξάνει τον κίνδυνο για αρκετές θανατηφόρες νόσους, ενώ προκαλεί συχνά απερίσκεπτες συμπεριφορές εκ μέρους των ανδρών που μπορούν να οδηγήσουν τόσο στον τυχαίο όσο και τον βίαιο θάνατό τους», τονίζει ακόμα η Dr. Zarulli, καθιστώντας σαφές πως ο μύθος του «ασθενούς» φύλου, ήρθε η ώρα να μείνει για πάντα στο παρελθόν. 

Δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε. 

instagram @lime_and_life

Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus