Επιστημονική εξήγηση: Γιατί πονάμε πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Κυριακή, Φεβρουάριος 25, 2018 - 12:15

Οι «κόκκινες» ημέρες του μήνα αποδεικνύονται δύσκολες για μεγάλο μέρος των γυναικών, καθώς συνοδεύονται από πληθώρα σωματικών ενοχλήσεων και ψυχολογικών μεταπτώσεων.

Έντονοι πόνοι στο στήθος, τη μέση και την κοιλιά, κράμπες και φούσκωμα είναι μόλις μερικά από τα σωματικά συμπτώματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές μέρες, με τις αντοχές μας να φτάνουν στο ναδίρ λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τον ψυχολογικό παράγοντα. 

Γιατί, όμως, τα περνάμε όλα αυτά; Τι συμβαίνει στο σώμα μας τις ημέρες εκείνες ακριβώς πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου μας;

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδώσει τα εν λόγω συμπτώματα του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου και της περιόδου στην οξεία φλεγμονή που ενεργοποιείται από την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP), την πρωτεΐνη του αίματος της οποίας τα επίπεδα αυξάνονται γρήγορα σε απόκριση φλεγμονής.

Δείγμα 3.302 γυναικών που μελετήθηκε και αναλύθηκε απέδειξε ότι η πρωτεΐνη CRP συνδέεται άμεσα με τους πόνους του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου αλλά και με τις έντονες λιγούρες που πάντα το συνοδεύουν!

Την όλη ζημιά, λοιπόν, την κάνουν τα αυξημένα επίπεδα της πρωτεΐνης CPR. 

Για το μόνο που η συγκεκριμένη πρωτεΐνη δεν ευθύνεται, είναι ο πιθανός πονοκέφαλος που κάνει την εμφάνισή τους τις ημέρες αυτές, με τους ειδικούς να συμβουλεύουν τις γυναίκες να μιλήσουν με τον γιατρό τους προκειμένου να λάβουν μια αγωγή με αντιφλεγμονώδη φάρμακα προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τους πόνους. 

Να λοιπόν πού πρέπει να ρίξεις τις ευθύνες την επόμενη φορά που θα γκρινιάξεις πως κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σου…

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife