Η επιστήμη έχει την απάντηση: Να γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες

Δευτέρα, Φεβρουάριος 5, 2018 - 08:45

Το ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες, είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί εδώ και πολλούς αιώνες. 

Από τα πολύ παλιά χρόνια, οι γυναίκες ήταν εκείνες που όχι μόνο έμεναν πίσω να φροντίζουν την οικογένειά τους όταν οι άνδρες του σπιτιού έφευγαν από τη ζωή, μα επιπλέον, οι ίδιες ζούσαν μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Το φαινόμενο αυτό έχει πολλάκις προσπαθήσει να εξηγήσει η επιστήμη. Νέα έρευνα, λοιπόν, μας χαρίζει την πιο εμπεριστατωμένη απάντηση από όσες είχαμε ακούσει ή διαβάσει μέχρι σήμερα.

Τελικά γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες; 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό «Proceedings of the National Academy of Sciences», βάσει στοιχείων θνησιμότητας έως και 250 χρόνια πριν, οι γυναίκες έχουν καταφέρει να ζήσουν περισσότερο ακόμα και σε καταστάσεις πείνας ή επιδημίας. Και μάλιστα, ήδη από τη βρεφική τους ηλικία.

Τα κορίτσια κατάφερναν να επιβιώσουν την ώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό αγοριών έχανε τη μάχη. Κάτι που έδωσε στους επιστήμονες να καταλάβουν ότι το «μυστικό» των γυναικών βρίσκεται στο πλεονέκτημα επιβίωσης που αποκτούν ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής τους.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πλεονέκτημα αυτό οφείλεται σε βιολογικούς παράγοντες. Σα να λέμε στη «σφραγίδα» της γυναικείας φύσης που τα αρσενικά στερούνται. Μεγάλο ρόλο παίζουν τα οιστρογόνα, οι ορμόνες της γυναίκας που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού ακόμα και έναντι των λοιμωδών νόσων και οι οποίες ευθύνονται για πολλές λειτουργίες του γυναικείου κορμιού αλλά και την ψυχοσύνθεση των θηλυκών.

Να που τελικά ήρθε η ώρα να πάψουμε να κατηγορούμε τις ορμόνες μας για όσα άσχημα μας συμβαίνουν!

instagram @lime_and_life

Και #vitamine και #sea #summer2018 #instagood #picoftheday #instamoment #artsy #vsco #cyprus #limelife Μία ημέρα στα Λεύκαρα... cause life is about moments #trip #travel #instatravel #instamoments #instagood #bliss #instafashion #fashion #dress #streetstyle #lefkara #cyprus #limelife ❗️check 🔝bio❗️ Camera, a save button for the minds eye #camera #photography #eyes #soul #bliss #retro #vintage #retrosoul #pic #strikeapose #moments #remember #memory #LimeLife #cyprus Peace, Love and #icecream #sweet #sugar #meltme #foodforsoul #instataste #chocolate #choco #chocoholic #foodgasm #LimeLife #cyprus Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife