Κι όμως, η υγεία σου κινδυνεύει από το… χριστουγεννιάτικο δέντρο

Παρασκευή, Δεκέμβριος 1, 2017 - 10:30

Μόλις καλωσορίσαμε τον Δεκέμβρη και ήδη οι περισσότερες από εμάς ετοιμαζόμαστε να στολίσουμε το σπίτι μας και να ζήσουμε γιορτινές στιγμές απόλυτη λάμψης.

Κι εδώ καραδοκεί ο μεγαλύτερος κίνδυνος των εορτών: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στα δεκάδες ψεύτικα δεντράκια που θα βρεις στο εμπόριο, μα στα άλλα, τα αληθινά τα οποία –δυστυχώς- πολλοί προτιμούν.

Το ότι το να αγοράζεις αληθινό δέντρο είναι ευρέως γνωστό πως μόνο κακό κάνει στο περιβάλλον. Το θέμα αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Εκείνο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε, όμως, είναι το ότι το δέντρο αυτό μπορεί να κάνει το ίδιο κακό και σε εμάς τους ίδιους από τη στιγμή που θα περάσει το κατώφλι του σπιτιού μας. 
Καλά κατάλαβες. Το αληθινό δέντρο μπορεί να σε αρρωστήσει! 

Ο λόγος; Η γύρη και το φυτόχωμα που κατά πάσα πιθανότητα το συνοδεύουν και καταλήγουν να μεταφερθούν παντού. Από τους καναπέδες μέχρι τα σεντόνια και τις πετσέτες σου. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι υπεύθυνα για το αίσθημα κρυολογήματος (φτέρνισμα, υγρά μάτια, καταρροή) που πιθανότατα βασανίζει όσους συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο με το δέντρο.

Ο οργανισμός μας αντιδρά στα στοιχεία αυτά, αντιμετωπίζοντας τα ως μικροοργανισμούς που σκοπό έχουν να εισβάλλουν σε αυτόν και να δημιουργήσουν προβλήματα. Εξ ου και τα συμπτώματα αλλεργίας που μας ταλαιπωρούν τα οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλει ο οργανισμός μας να εμποδίσει τους μικροοργανισμούς να μας βλάψουν.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, διότι πέρα από τα εν λόγω συμπτώματα, είναι πιθανό οι άνθρωποι που υποφέρουν από άσμα να οδηγηθούν σε σοβαρότατη κρίση που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά θα μπορούσε να τους κοστίσει πολύ…

Να λοιπόν ένας ακόμα καλός λόγος για να πεις «όχι» στο αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο και να προτιμήσεις ένα πλαστικό του οποίου η καταστροφή δεν θα κοστίσει τίποτα ούτε σε σένα την ίδια, ούτε στο περιβάλλον…

instagram @lime_and_life

#scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife Goodmorning and remember 14 days left #christmas #bliss #shine #happiness #santa is coming to town #Cyprus #LimeLife