Βραδινή έξοδος; Να γιατί πρέπει να προτιμάς το κόκκινο κρασί από το ουίσκι και τη βότκα

Σάββατο, Δεκέμβριος 23, 2017 - 09:45

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν σε μία βραδινή έξοδο είναι να σου ζητήσει κάποιος να αλλάξεις το αγαπημένο σου ποτό. 

Μετά από αυτό, όμως, μέχρι κι εσύ η ίδια θα μπεις στον πειρασμό να κάνεις μια μικρή αλλαγή αν είσαι από εκείνες που αγαπούν το ουίσκι ή τη βότκα.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Bangor και του King's College στη Βρετανία, το κόκκινο κρασί θα πρέπει να προτιμάται από τους λάτρεις του αλκοόλ, οι οποίοι καλούνται να πουν «όχι» στην υπερβολική κατανάλωση ουίσκι και βότκας για έναν πολύ απλό λόγο: Τα αλκοολούχα αυτά δημιουργούν αρχικά το αίσθημα της αυτοπεποίθησης, της έντασης και του ενθουσιασμού, ενώ μερικά ποτήρια αργότερα, μας οδηγούν στον εκνευρισμό και πολλές φορές μέχρι και στην επιθετικότητα.  

Αντιθέτως, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μας χαλαρώνει πολύ και μας βοηθά να κοιμόμαστε χαλαροί και με ένα αίσθημα… πληρότητας. Κάτι ανάλογο κάνει και το λευκό κρασί, όχι όμως με την ίδια ένταση.

Η διαφορά του από το ουίσκι και τη βότκα έγκειται στις επικίνδυνες χημικές προσμίξεις αυτών, που καθιστούν ευάλωτο τον ανθρώπινο οργανισμό στις χημικές αντιδράσεις που προκαλούν, κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας. 

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το αρχαίο γνωμικό «μέτρον άριστον» και οφείλουμε  θυμόμαστε να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στην κατανάλωση του αλκοόλ.

Γιατί μπορεί ένα ποτηράκι να μας ηρεμεί, αλλά τα τρία – τέσσερα σίγουρα θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

instagram @lime_and_life

Be a sinner and sin strongly #sin #sinner #sweet #sweetdream the best #cheesecake ever #lemoncurd #lemoncheesecake #sugar #sweettooth #foodporn #foodies #foodinstagram #instataste #amsterdam #placetobe by @cheesycakesofficial #limelife #scared to #jump❓  No way❗️#limelife #cyprus #quotes Kindness is a language which the deaf can hear and the blind can see #quotes #quoteoftheday #kindness #love #bliss #openyourheart #limelife #cyprus Χριστός Ανέστη! #easter #eastereggs #love #familytime #cyprus #limelife Life is like a cup of tea, it's all in how you make it #cup #tea #tealover #herbs #instadrink #instatea #bliss #elixir #life #teaaddict #cyprus #limelife