Κουτάβι στο σπίτι: Το κόλπο για να σταματήσει να γκρινιάζει το βράδυ
Dec 03, 2017Όσοι γνωρίζουν από σκύλους, έχουν πλέον αποδεχτεί πως το να έχεις στο σπίτι κουτάβι είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα με το να έχεις μωρό παιδί.
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, πανικοβάλλονται όταν τα πρώτα βράδια ο νέος τους συγκάτοικος δε λέει να σταματήσει τη γκρίνια –ακόμα και το κλάμα- καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να χειριστούν σωστά την κατάσταση.
Σε τέτοιες περιπτώσεις το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κανείς είναι το να μαλώσει το ζώο. Με τον τρόπο αυτό το μόνο που καταφέρνει είναι να το φοβίσει και να το «απομονώσει» περισσότερο», μα αποτέλεσμα να κάνει τη δική του παραμονή στο σπίτι σχεδόν βασανιστική.
Τι φταίει, όμως, όταν το κουτάβι μας αδυνατεί να ηρεμήσει και να κοιμηθεί το βράδυ;
Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε πως ο νέος μας φίλος δεν πεινά ή πονά. Σε αυτό, θα μας βοηθήσουν οι συμβουλές του κτηνιάτρου μας, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα μας καθησυχάσει λέγοντας μας πως όλα τα κουτάβια περνούν το στάδιο της… γκρίνιας.
Έχοντας λοιπόν βεβαιωθεί πως δεν πάει κάτι λάθος με την υγεία ή το στομαχάκι του, καταλήγουμε στον ένα και μοναδικό λόγο που το σκυλάκι μας μπορεί να διαμαρτύρεται: Φοβάται.
Με άλλα λόγια, δεν θέλει να κοιμηθεί μόνο του. Κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβεί όταν έχει αποχωριστεί τη μαμά του και το περιβάλλον είναι εντελώς άγνωστο σε εκείνο. Σε αυτή την περίπτωση, αν αποφασίσουμε πως το κρεβάτι μας δε μπορεί να φιλοξενήσει το κουτάβι μας, μία είναι η λύση:
Να το κάνουμε να πιστεύει πως… κοιμάται μαζί μας.
Με ποιον τρόπο; Φορώντας του ένα δικό μας (ήδη φορεμένο από εμάς) ρούχο που έχει συγκρατήσει το άρωμά μας. Με τον τρόπο αυτό, ο σκύλος έχει την αίσθηση πως είμαστε κοντά, νιώθει ασφάλεια και ηρεμεί, μπορώντας έτσι να κοιμηθεί και να σταματήσει τις νυχτερινές διαμαρτυρίες.
Μια δοκιμή θα σε πείσει. Θυμήσου την επόμενη φορά που θα βρεθείς αντιμέτωπη με μια τέτοια κατάσταση να δράσεις άμεσα και αποτελεσματικά!